5/17/2010

DEDIKASI: KHAS UNTUK MEREKA


Pertama sekali, Bunga mohon maaf sebab lama sangat dah tak menulis. Banyak sebenarnya nak dicoretkan tapi atas beberapa kekangan, Bunga tidak ‘publish’ kan dalam blog ini. Tapi jika Allah izinkan, Bunga akan sambung berkongsi dengan kalian..sooner insyaAllah. Jadi, Bunga perlu doa daripada kalian ye!


=KHAS UNTUK MEREKA=


Entry kali ini, Bunga tuju istimewa buat Maryam, Wani, Aufa, Sabrina, Zafirah, Ain, dan Amal! Waktu di sekolah tadi, Bunga betul-betul teringat kalian..sampai ada anak murid tanya “Are you dreaming?”..Bunga hanya mampu senyum dan usap kepalanya..mahu sahaja Bunga beritahu “I’m thinking of them..I miss them..” dan ini coretan kasih Bunga untuk kalian..


...KERANA AKU JATUH KASIH PADA MEREKA..


Terasa hati disentuh

Oleh lembut sapaan mereka

Terasa jiwa dibelai

Oleh dakapan hangat penuh cinta


Mereka itu teman jiwa

Saat suka saat duka

Melihat senyum tawa mereka

Sudah cukup mencoret pelangi ceria di dada


Bersama dalam tawa

Bersama menitis air mata

Itulah mereka..teman-teman jiwa Bunga

Mana lagi mahu dicari teman seperti mereka

Melihat mereka..hilang rasa penat

Mendengar bicara mereka..bertambah rasa semangat

Aduhai hati..nampaknya kau dah jatuh cinta

Cinta pada mereka..mereka teman jiwa


Sayang seribu kali sayang

Yang bertemu..pasti akan berpisah

Dan pastinya..jiwaku gundah

Rindu meronta minta dilepaskan

Kasih membara minta disalurkan

Bila lagi mahu ketemu

Lutut berlaga..mata bertemu..


Saat ini..aku mengangkat tangan

Menyerah tunduk sepenuhnya padaMu ya Allah

Satukan hati-hati kami ya Allah..atas landasan redhaMu

Tautkan jiwa-jiwa kami ya Allah..atas dasar iman padaMu

..kerana aku jatuh kasih pada mereka..


p/s: Wahai adik-adik (Cik Yam dan Wani pun kira adik juga la ye), korang jangan gelak kat akakmu ini..rindu sungguh ni tau! Walaupun bila berdepan nampak cam brutal (tapi penuh sopan..hehe) kakak sayang kamu semua..









..dan lagu ini, untuk kalian..




9 comments:

aiN_Nia said...

subhanallah kak hana indahnya indahnya indahnya
sayang kak hana
ya Allah moga2 nikmat ukhuwah ini tidak akan trputus walau seberapa benua pun kami terpisah ameen :)

Seri Bunga said...

akak pun syg ain sgt2..segala puji bga Allah yang dah pertemukan kite..satu ni'mat yg tak terhingga..yakni ni'mat ukhwah,syg..

p/s:tetiba teringt masa ain n adik2 lain mula2 smpi di heathrow dlu..tak sgka btul adik yg sorg ni (ain) bakal 'menetap' dlm hati akak..aduhai..

Anonymous said...

Ya Allah, kak hana. terharunya ade org wat post special unk kiterang. hikhikhik,. thanks kak hana, ktrog syg kak hana jgak :). InsyaAllah, semoga ukhwah ini x putus sejauh mane pun kte terpisah nnt .huhu :) ^_^

Seri Bunga said...

kalo tak buat pun,korg tetap istimewa di ati akak ni..aduhai,kalo korang ley gne scanner korg tu tok scan ati akak ni,bole tgk name2 korg terukir cntuk dlmnye tau.

p/s:hah..jgn gelak n pk "ishh..ayat leleh r akak ni".ni ayat serius tau..[sila baca dgn kening separuh ternaik..hihi]

aiN_Nia said...

*baca dgn kening dua2 ternaik haha :P*

tu laa x sgka kan kak hana
perancangan Allah sungguh indah. :)
x terlintas pon sebelum ni kan
alhamdulillah alhamdulillah alhamdulillah ^^

~NURUL~ said...

cantik nukilan hati ni.. :)

Seri Bunga said...

ain:
alhmdlh wa syukrillah..sme2 angkat tgn..berdoa agar Allah tautkan terus hati2 kite..insyaAllah smoga dasar binaan ukhwah kite ni kukuh syg :-)

Nurul:
~seindah manis ukhwah kami..malah bunga rasa ia tak mampu diukir dgn bahasa.. :-)~

SERVANT said...

Alhamdulillah.. Tersenyum daku.. lama dah senyum... since the 1st day post ni muncul... hihi.. tapi tak berpeluang tules komen kat sini...

Alhamdulillah... moga allah tautkan hati2 kita semata2 kerana-Nya...

Kalian adalah anugerah ALLAH, sis...!!

selaku, orang tak pandai tules mcm cik bunga kite... huhu.. mmg la mengharap gak....
andai katalah ntum/kome dapat scan cinta kasih dalam hati ni... Ya ALLAH.. senang sket... ^_^

ye tak?

anyway.. Allah maha Mengetahui tentang apa yg termat dalam setiap hati2 kita...sma ada kita nyatakan atau tidak.. insya-allah..

Semoga ALLAH swt mengasihi CIK BUNGA sebagaimana CIK BUNGA mengasihi kami.. bahkan lebih lagi.. insya-allah

^_^ luv from room C

Seri Bunga said...

insyaAllah..itu yang diharapkan..suatu masa dlu, Bunga tak penah rasa mcm ni..ye,dlu bunga juga punya rmi teman, Bunga juga kasih mereka,tapi rse kasihnya tak sama mcm apa yg bunga rasa skang ni

dan Bunga tak segan utk ckp,ahli room c inilah yang mmmbantu Bunga untuk pupuk rasa kasih cmni skali..

kata2 awal dulu oleh soulmate Bunga di room c tu.."kasih tertaut atas dasar keimanan yang sama.."

sampai arini Bunga ingat..dan setiap ari nak pupuk rsa kasih tu..sebab ia amat2 menyenangkan Bunga..

tak semua memaparkan rasa kasih mereka..tp Bunga tahu mereka punya rasa kasih yang sgt2 tinggi..:-)

Bunga cinta kalian..ya, kerana kalian ANUGERAH Allah pd Bunga..

-luv from room E-